Kreikkalaiset muikut

500 g muikkuja

tattarijauhoja

maissijauhoja

hienoa merisuolaa

oliiviöljy

rosmariinia

Tee kalamäärälle sopiva suolattu jauhoseos puolet ja puolet periaatteella. Jauhota tuoreet päättömiksi puhkotut muikut hyvin. Hiero pintaa reilusti rosmariinia.

Paista kalat pienissä erissä kuumassa oliiviöljyssä rapeiksi. Kun kaikki kalat ovat kypsiä, pistä kaikki pannulle. Höyrytä muikut lopuksi viiniseoksessa.

Höyrytysseos:

dl valkoviinietikkaa

dl valkoviiniä

Kaada seos kuumaan pannuun laitaa pitkin nopeasti ja pane kansi päälle. Anna höyryn ja kosteuden vaikuttaa pari minuuttia. Sekoita kaloja ja anna höyryn hoitaa loput kannen alla. Näin valmistetut kalat maistuvat raikkailta jääkaapista otettuna vielä viikonkin päästä.

Voit tarjoilla muikut kuvan tapaan salaattipetiltä sitruunalohkojen kera vaikkapa oliiviöljyssä paistetut perunat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.