Kuopio-menu kahdeksassa ravintolassa

Kuopio-menun saa nyt kahdeksasta kuopiolaisravintolasta, jotka kokkaavat parastaan muokatakseen paikalliset herkut salonkiasuun. Menu tarjoaa vähintään kolmen ruokalajin aterian lähialueen raaka-aineista. Myös ruuan esillepanoon on kiinnitetty erityistä huomiota. Menun hinta on 30-59 euroa eri ravintoloissa.

Kuopio-menu on osa valtakunnallista, Suomen Ruokatieto ry:n Taste of Finland -ravintolakonseptia.

Kuopio-menu eri ravintoloissa:

Hotelli Savonia: alkuruuaksi kermainen keitto savustetusta hauesta, pääruokana hapanleipäkuorrutettu häränlihapihvi ja jälkiruuaksi mustikkakukkoa.

Kunnonpaikka: alkuruuaksi hapangraavattua järviahventa, pääruokana muhkeaa lampaanseläkettä korvikekastikkeella ja jälkiruuaksi luomupunaherukkajäädykettä.

Rauhalahti: alkuruuaksi savusiikakeitto, pääruokana porsaankääryle ja jälkiruokana mustikkacharlotta. Rauhalahdesta saa tilauksesta myös Kuopio-buffetin 16 ruokalajilla.

Isä Camillo: alkuruuaksi savolainen antipasti, pääruokana ruispaistettua päivän kalaa kantarellimuhennoksella ja jälkiruokana tyrnimarja-suklaakakkua.

Musta Lammas: alkuruuaksi maa-artisokkakeitto, pääruokana paistettua kuhaa, aterian jälkeen Peltolan blue -juustoa ja jälkiruuaksi mansikoita ja mascarpone-limoncellomoussea ja pistaasikakkua.

Ravintola OS: alkuruuaksi karitsaa ja korvasieniä, pääruokana kuhaa, aterian jälkeen Lumolan Hans Peter-juustoa ja jälkiruuaksi raparperivispipuuroa ja vaniljasorbettia.

Sokos Hotelli Puijonsarvi: alkuruuaksi kalakukkoa rillettenä, pääruokana porsaanpaistia ja jälkiruuaksi mesimarjajääkermaa.

Hotelli Iso-Valkeinen: alkuruuaksi mustikkamarinoitua muikkua, pääruokana härän ulkofileepihvi ja jälkiruuaksi puolukka-kermahyytelöä kahvikonjakkikermalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.