Kuppisushi

Sumeshi:

4 dl sushiriisiä

3 rkl riisiviinietikkaa

2 rkl sokeria

2 tl merisuolaa

4,6 dl vettä

Huuhtele sushiriisi useaan kertaan, valuta ja jätä lävikköön tunniksi. Kaada syvään paksupohjaiseen kattilaan, lisää vesi. Keitä kannen alla kovalla lämmöllä 5 minuuttia, hauduta vielä 10 minuuttia jotta vesi imeytyy. Älä raota kantta. Nosta kattila liedeltä ja anna vetäytyä 15 minuuttia.

Yhdistä viinietikka, sokeri ja suola. Kumoa riisi laakeaan astiaan ja pirskottele viiniettikkaliemi. Nostele - älä sekoita riisiä, käännellen. Käsittele sitä kädenlämpöisenä.

siivutettua kylmäsavu tai graavilohifileetä

munakuppi ja talouskelmua

annos sumeshia

Käsivesi:

4 rkl riisiviinietikkaa

2,5 dl vettä

Vuoraa munakuppi talouskelmun palasella niin että reunat riippuvat reilusti kupin ulkopuolella. Vuoraa sitten kuppi lohisiivulla ja painele ehyeksi. Jätä liepeet kanneksi.

Täytä kuppi tiiviisti noin ruokalusikallisella riisiä. Nosta lohen liepeet päälle ja tiivistä käsivedessä kostutetuin sormin. Nosta sushi kelmun avulla kupista ja siirrä tarjoiluvadille.

Varaa kahdesta kolmeen sushia henkilöä kohden. Seuraan sopivat sitruuna, limettilohkot ja lohen mäti. Älä pane susheja jääkaappiin kovettumaan. Etikka toimii säilöntäaineena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.