Lampaan juhlakareet

800 g lampaan kylkiriviä

voita paistamiseen

Maustemarinadi:

1 dl oliiviöljyä

1 tl sitruunamehua

5 rkl balsamicoa

2 rkl sokeria

1 tl suolaa

mustapippuria myllystä

Sekoita ainekset ja pane muovipussiin lampaankareiden kera, jotta saat sekoitettua maridanin hyvin.

Anna maistua huoneenlämmössä tunti ja vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Paista kylkirivit kirkastetussa voissa pannulla pari minuuttia puoleltaan.

Nosta ne pannulta paistokasariin uuniin 200 asteeseen noin 10 minuutiksi.

Jatka paistinpannua pesemättä kastikkeen tekoa.

2 dl portviiniä

2 dl kirsikkahilloa

3 dl lihalientä

veitsenkärjellinen kardemummaa

veitsenkärjellinen mustanpippuria

Lisää paistinpannulle ainekset ja keittele hiljalleen kokoon noin 25 minuuttia. Kastike tiivistyy ja saa hyvän rakenteen.

Höyrytä perunat ja pavut seuraksi, sillä ne tuovat pehmeyttä pääruuan hapokkaille elementeille.