Lohiperunavartaat ja tillipesto

4–6 annosta

800 g lohta

500g uusia perunoita keitettynä

1–2 nippua retiisejä

suolaa

mustapippuria

 

Tillipesto:

1 ruukku tilliä

1,5 dl oliiviöljyä

0,5 dl parmesaanijuustoa

2 valkosipulin kynttä

ripaus suolaa

ripaus mustapippuria

 

Valmista tillipesto sekoittamalla kaikki aineet tehosekoittimessa tai monitoimikoneessa. Sekoita n. 0,5 dl pestoa keitettyjen, halkaistujen perunoiden joukkoon. Kaada loppu pesto tarjoiluastiaan. Leikkaa lohi reiluiksi nahattomiksi kuutioiksi. Pese retiisit ja leikkaa kannat pois. Pujota liotettuihin varrastikkuihin aineksia vuorotellen. Grillaa 5–10 minuuttia kunnes kala on kypsää ja perunat kuumia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.