Mätihyytelö

6 kpl liivatelehtiä

200 g kirjolohenmätiä

2 dl smetanaa

4 dl kuohukermaa

2 rkl sitruunanmehua

1 dl hienonnettua tilliä

1 dl hienonnettua ruohosipulia

mustapippuria, suolaa

Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon smetana, tillisilppu, mäti, mausteet ja hienonnettu ruohosipuli. Vuoraa 1,5 litran kakku- tai hyytelövuoka kelmulla yli reunojen. Purista liivatteista enin vesi pois ja liota ne mikrossa kuumennettuun sitruunamehuun. Kaada sitruunamehuun liuotetut liivatteet joukkoon tasaisena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada seos vuokaan. Kääntele kelmureunukset kanneksi. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Kumoa tarjolle laakeaan vuokaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.