Maa-artisokkakeitto

500 g maa-artisokkaa

200 g perunaa

1 sipuli

1–2 valkosipulinkynttä

pala purjoa

2 rkl voita tai öljyä

1 kasvis- tai kanaliemikuutio

6–7 dl vettä

1 dl valkoviiniä

2dl ruokakermaa

ripaus valkopippuria

Tarjoiluun kylmäsavupororouhetta

Kuori maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan. Kuullota pilkotut sipuli, purjo ja valkosipulinkynnet kattilassa rasvassa. Lisää pilkotut juurekset. Kuullota hetki ja lisää liemikuutio ja vesi. Keitä juurekset kypsiksi. Soseuta keitto. Lisää valkoviini ja kerma sekä ripaus valkopippuria. Kiehauta. Tarjoa kylmäsavupororouheella höystettynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.