Maa-artisokkakeitto

500 g maa-artisokkaa

200 g perunaa

1 sipuli

1–2 valkosipulinkynttä

pala purjoa

2 rkl voita tai öljyä

1 kasvis- tai kanaliemikuutio

6–7 dl vettä

1 dl valkoviiniä

2dl ruokakermaa

ripaus valkopippuria

Tarjoiluun kylmäsavupororouhetta

Kuori maa-artisokat ja perunat kylmään veteen odottamaan. Kuullota pilkotut sipuli, purjo ja valkosipulinkynnet kattilassa rasvassa. Lisää pilkotut juurekset. Kuullota hetki ja lisää liemikuutio ja vesi. Keitä juurekset kypsiksi. Soseuta keitto. Lisää valkoviini ja kerma sekä ripaus valkopippuria. Kiehauta. Tarjoa kylmäsavupororouheella höystettynä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan"

Kuuluuko ananas pitsaan -ikuisuuskysymys näyttää ratkenneen – data kertoo suomalaisten suosimat pitsatäytteet

Mehevä ja täyteläinen kakku ansaitsee paraatipaikan vaikkapa isänpäivän kahvipöydässä

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – Myös siihen sopii täyte, katso reseptit

Anita Käyhty innostui sokerikoristeista Englannissa ja on tehnyt niitä 25 vuotta – "Kirjoitin siskollekin, että nyt olen löytänyt bisnesidean"

Kylmä nakki -yhteisö jakaa vertaistukea ja vinkkejä ruuhkavuosien ruokapöytiin – "Välillä voi reilusti sanoa, että tänään meillä syötiin vähän huonommin", Hanna Gullichsen sanoo

Pähkinät uppoavat piirakkaan, salaattiin ja satay-kastikkeeseen – katso reseptit

Pähkinöistä saa mukavaa puruvastusta ja runsaasti energiaa – Testaa tietovisassa, tunnetko pähkinät

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.