700 g maa-artisokkia (noin 10 kpl)
1 keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
300 g jauhoista perunaa
1-2 rkl rypsiöljyä tai voita
7 dl kana- tai kasvislientä
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
suolaa ja valkopippuria
koristeeksi:
tuoretta basilikaa tai timjamia hienonnettuna
Pese ja kuori maa-artisokat ja perunat, leikkaa tasakokoisiksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli.
Kuumenna rasva kattilassa, kuullota sipuli ja valkosipuli sekä viimeisenä maa- artisokka lohkot koko ajan sekoittaen. Kuumenna kasvis / kanaliemi toisessa kattilassa ja lisää kuuma liemi kuullotettujen kasvisten päälle. Lisää perunat ja mausteet.
Kypsennä keittoa kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja sekoita keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vielä kerma ja kiehauta.
Tarkista maku. Tarjoa keitto vastaleivotun leivän tai leipäkretonkien kanssa.
Jos luet kommentteja tai kirjoitat niitä, muut käyttäjät voivat nähdä, milloin olet kirjautuneena palveluumme. Jos haluat, etteivät muut näe paikallaoloasi, voit estää sen asetuksista. Jos haluat vaihtaa nimimerkkiäsi, voit tehdä sen täältä.