Maa-artisokkakeitto

700 g maa-artisokkia (noin 10 kpl)

1 keltasipuli

1 valkosipulin kynsi

300 g jauhoista perunaa

1-2 rkl rypsiöljyä tai voita

7 dl kana- tai kasvislientä

2 dl kuohu- tai ruokakermaa

suolaa ja valkopippuria

koristeeksi:

tuoretta basilikaa tai timjamia hienonnettuna

Pese ja kuori maa-artisokat ja perunat, leikkaa tasakokoisiksi lohkoiksi. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipuli.

Kuumenna rasva kattilassa, kuullota sipuli ja valkosipuli sekä viimeisenä maa- artisokka lohkot koko ajan sekoittaen. Kuumenna kasvis / kanaliemi toisessa kattilassa ja lisää kuuma liemi kuullotettujen kasvisten päälle. Lisää perunat ja mausteet.

Kypsennä keittoa kunnes kasvikset ovat pehmeitä ja sekoita keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää vielä kerma ja kiehauta.

Tarkista maku. Tarjoa keitto vastaleivotun leivän tai leipäkretonkien kanssa.

Uusimmat

Ruoka

FETA-KASVISMUNAKAS 2:LLE

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.