Mansikkajäädyke

6 dl mansikoita

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl maustamatonta tai mansikkajogurttia

1,5-2 dl tomusokeria

2 tl vanilliinisokeria

3 dl kuohukermaa

(sitruunamehua)

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla tai käytä silikonivuokaa. Rouhi veitsellä hieman sulaneet mansikat pieniksi palasiksi. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi. Lisää seokseen mansikat ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se kevyesti nostellen mansikkaseokseen. Maistele seosta ja lisää sokeria, jos haluat jäädykkeestä makeamman. Sitruunamehun lisääminen terästää makua.

Kaada seos kakkuvuokaan ja pakasta. Ota sulamaan hyvissä ajoin ennen syömistä, koska jäädyke on melko tiivis.

Uusimmat

Ruoka

KASVISGRATIINI VÄLIMEREN TYYLIIN

MAUSTEINEN LINSSIKEITTO

FETA-KASVISMUNAKAS 2:LLE

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.