Mansikkajäädyke

6 dl mansikoita

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl maustamatonta tai mansikkajogurttia

1,5-2 dl tomusokeria

2 tl vanilliinisokeria

3 dl kuohukermaa

(sitruunamehua)

Vuoraa kakkuvuoka kelmulla tai käytä silikonivuokaa. Rouhi veitsellä hieman sulaneet mansikat pieniksi palasiksi. Sekoita tuorejuusto ja jogurtti tasaiseksi. Lisää seokseen mansikat ja sokerit. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele se kevyesti nostellen mansikkaseokseen. Maistele seosta ja lisää sokeria, jos haluat jäädykkeestä makeamman. Sitruunamehun lisääminen terästää makua.

Kaada seos kakkuvuokaan ja pakasta. Ota sulamaan hyvissä ajoin ennen syömistä, koska jäädyke on melko tiivis.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.