Maukkaat vesirinkelit

0,5 l kevytmaitoa

1 pala hiivaa (50 g)

3 tl suolaa

1 kananmuna

125 g voita sulatettuna

n. 1 kg vehnäjauhoja

Keitinvesi:

3–4 l vettä

7 rkl merisuolaa

Lietä hiiva lämpimään maitoon.

Lisää suola, kananmuna ja osa jauhoista.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina hyvin.

Vaivaa taikinaa, jotta syntyy hyvä sitko.

Lisää lopuksi rasva ja vaivaa vielä hieman.

Kohota taikina liinan alla noin puolitoistakertaiseksi.

Leivo taikinasta rinkeleitä ja laita rinkelit kohoamaan esim. leivinliinalle.

Keitä kohonneita rinkeleitä suolavedessä noin 30 sekunnin ajan.

Nosta keitetyt rinkelit voidellulle uunipellille ja paista 250 asteessa kauniin ruskeiksi noin 8–10 minuutin ajan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.