Mehevä vadelmakakku

Vadelmakakku on äitienpäiväkakkujen äiti. Karjalaistaustaisen Burtsowin leipomon resepti on muokattu kotileipurille sopivaksi.

Pohja:

4 kananmunaa

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää tasaisesti sihdin läpi vaahtoon ja kaada halkaisijaltaan 23 cm:n voideltuun kakkuvuokaan.

Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia, kunnes pohja tuntuu kimmoisalta. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Jäähdytä valmis kakkupohja ennen täyttämistä ja koristelua.

Hyydyke:

7 dl kuohukermaa

sokeria maun mukaan

1 dl kokonaisia vadelmia

4 liivatelevyä

vettä tai mehua

Vaahdota kerma kuohkeaksi sokerin kera ja sekoita vadelmat. Liuota kattilassa liivatelevyt kuumaan mehu- tai vesitilkkaan ja lisää kermavaahtoon.

Kakun kokoaminen:

vadelmahilloa

sitruunamehua

kiille-/hyytelöjauhetta

vettä

Leikkaa kakkupohja neljään kerrokseen. Yhteen kakkuun tarvitset kaksi kerrosta ja loput voi pakastaa toista kakkua varten. Kostuta laimealla sitruunavedellä.

Kokoa kakku noin 2 cm leveämpään irtopohjavuokaan (halkaisija 25 cm) tai jos käytät paistovuokaa, leikkaa reunoilta reilu sentti pois, jotta hyydykettä menee myös kakun reunoille. Voitele vuoka.

Laita yksi kakkulevy pohjalle, levitä sille vadelmahilloa ja puolet hyydykemassasta, siten että myös reunat täyttyvät. Nosta toinen levy massan päälle ja levitä loput hyydykkeestä päälle reunoja myöden.

Anna kakun hyytyä viileässä yön yli.

Viimeistely:

Pidä kakku vuoassa koko ajan. Levitä hyytyneen kakun päälle varoen ohut kerros vadelmahilloa ja asettele sen päälle kokonaiset vadelmat.

Valmista kiillejauheesta hyytelö pakkauksen ohjeen mukaan ja valele ohuesti koristelun päälle. Kiille sitoo marjat. Irrota kakku vuoasta ja valuta tarjoilualustalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.