Moderni lohikukko

1 lohifilee

1 ½ dl kädenlämpöistä vettä

3 tl tuorehiivaa

1 ½ dl vettä

2 tl suolaa

1 ½ dl kaurahiutaleita

2 ½ dl ruisjauhoja

1 ½ dl ohrajauhoja

1 ½ dl vehnäjauhoja

2 rkl sulatettua voita

Poista fileestä nahka ja ruodot, ripottele suola lohen pinnalle ja peitä. Siirrä kylmään. Liuota hiiva veteen, lisää suola ja hiutaleet. Kohota 15 min. ja lisää loput jauhot. Alusta kimmoisaksi, alusta viimeisenä voi. Kauli taikinaa 5 cm lohifilettä suuremmaksi. Nosta taikina uunivuokaan. Nosta lohi keskelle ja taita reunat sen päälle. Lohi jää näkyviin. Rypytä reunat. Paista 10 min. 250 asteessa ja lopuksi 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min. Voitele kypsän kukon reunat voisulalla.

Uusimmat

Ruoka

Tattimunakas

Tyrni- mansikkakiisseli

Kermainen hirvipata

Broileririsotto

Vailla uusia sienireseptejä? Kokeile metsien herkkuja carpacciossa, pestossa ja ravioleissa

Kalakeitto

Kermamuikut mikrossa

Savulohikeitto

Jauhemaksapihvit

Suklaamousse

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa Savon Sanomien uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.