Moderni lohikukko

1 lohifilee

1 ½ dl kädenlämpöistä vettä

3 tl tuorehiivaa

1 ½ dl vettä

2 tl suolaa

1 ½ dl kaurahiutaleita

2 ½ dl ruisjauhoja

1 ½ dl ohrajauhoja

1 ½ dl vehnäjauhoja

2 rkl sulatettua voita

Poista fileestä nahka ja ruodot, ripottele suola lohen pinnalle ja peitä. Siirrä kylmään. Liuota hiiva veteen, lisää suola ja hiutaleet. Kohota 15 min. ja lisää loput jauhot. Alusta kimmoisaksi, alusta viimeisenä voi. Kauli taikinaa 5 cm lohifilettä suuremmaksi. Nosta taikina uunivuokaan. Nosta lohi keskelle ja taita reunat sen päälle. Lohi jää näkyviin. Rypytä reunat. Paista 10 min. 250 asteessa ja lopuksi 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min. Voitele kypsän kukon reunat voisulalla.

Uusimmat

Ruoka

Perunarieskat

CHILI-SUKLAA- MOUSSE

Valkosuklaamutakakku

Unohda toviksi jauhelihakastike ja makaronilaatikko – ota näistä keittoresepteistä arkiruokakoppi!

PANNUPORKKANAT

TÄYTETYT PUNAJUURET

CURRYOHRA Uunijuusto

Lanttu-omenalaatikko

Hiekkamakeiset

HERNETUUVINKI

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.