Moderni lohikukko

1 lohifilee

1 ½ dl kädenlämpöistä vettä

3 tl tuorehiivaa

1 ½ dl vettä

2 tl suolaa

1 ½ dl kaurahiutaleita

2 ½ dl ruisjauhoja

1 ½ dl ohrajauhoja

1 ½ dl vehnäjauhoja

2 rkl sulatettua voita

Poista fileestä nahka ja ruodot, ripottele suola lohen pinnalle ja peitä. Siirrä kylmään. Liuota hiiva veteen, lisää suola ja hiutaleet. Kohota 15 min. ja lisää loput jauhot. Alusta kimmoisaksi, alusta viimeisenä voi. Kauli taikinaa 5 cm lohifilettä suuremmaksi. Nosta taikina uunivuokaan. Nosta lohi keskelle ja taita reunat sen päälle. Lohi jää näkyviin. Rypytä reunat. Paista 10 min. 250 asteessa ja lopuksi 200 asteessa uunin alaosassa n. 30 min. Voitele kypsän kukon reunat voisulalla.

Uusimmat

Ruoka

Hirssipuuro

Jugurttikastike salaatille Kanajauhelihapihvit

Kurkkukiusaus

Perunarieskat

Kookos-siemenleipä

Banaanipannarit, maidoton

Marja -kookosmuffinit (12 kpl)

Tom kah kai, Thaimaalainen kanakeitto

Puolukkapilvi

Haluatko hurmata glögi-illalla? Näillä resepteillä isket sekä vaalean että tumman glögin ystävien makuhermoon

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.