Munkit

5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

1 dl sokeria

(2 tl kardemummaa)

n. 8 dl vehnäjauhoja

1 dl öljyä

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liota hiiva maitoon, lisää suola, sokeri (ja kardemumma) ja osa jauhoista. Sekoita ja lisää öljy. Alusta jauhoja taikinaan niin, että saat kiinteän yhtenäisen taikinan. Kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinasta ilmat pois jauhotetulla pöydällä ja leivo 16-20 munkkia. Kohota mukit. Kuumenna paistorasva 180 asteiseksi. Paista pari munkkia kerrallaan kauniin kullanruskeiksi, käännä puolessa välissä. Nosta kypsät munkit valumaan lautaselle käsipaperin päälle. Pyörittele lämpimät munkit sokerissa ja tarjoa siman kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.