Murutorttu

3 dl vehnäjauhoja

1–1,5 dl sokeria

100–150g margariinia

1 tl vanilliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

0,75 dl maitoa tai hedelmämehua

1 muna

Pinnalle:

n. 3 dl marjoja tai 4–5 pientä omenaa

(kun käytät omenoita, lisää muruseokseen 1 tl kanelia)

Voitele piirakkavuoka.

Poista omenoista siemenkota ja leikkaa omenat lohkoiksi.

Nypi kulhossa vehnäjauhot, sokeri ja margariini murumaiseksi seokseksi.

Ota siitä 1,5 dl (tai lasillinen) muruseosta pintaa varten.

Lisää siihen kaneli, jos käytät omenoita.

Sekoita kulhoon jääneeseen seokseen vanilliinisokeri, leivinjauhe, maito/mehu ja muna.

Levitä taikina vuokaan ja aseta omenalohkot päälle.

Ripottele pinnalle muruseos.

Paista torttua uunin keskitasossa 225 asteessa n. 25 min.

Tarjoile vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.