Mustikkaherkku

2 dl mustikoita

1-1,5 dl ruishiutaleita

2 rkl fariinisokeria

Kastike:

1 dl kuohukermaa

1 tlk maitorahkaa

1 dl maitoa

sokeria

0,5 tl vanilliinisokeria

(0,5 tl hienonnettua kanelia)

Sekoita mielellään paahdettuihin ruishiutaleisiin (uunissa 200-225 asteessa tai liedellä kuivalla paistinpannulla) fariinisokeri. Jaa mustikat annoskulhojen pohjalle. Lisää hiutaleseos mustikoiden päälle. Sekoita vatkattuun kermaan kastikkeen muut aineet, tarkista maku ja kaada kastike kulhoihin. Tarjoa kylmänä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Ota mallia Mikko "Peltsi" Peltolasta ja pelasta meri silakoilla annos kerrallaan – "Syön 90 prosenttia silakoistani paistettuna"

Kotileipuri, älä unohda piimää – kun hyydytetyn kakun tekee piimästä, herkku on tuorejuustoversiota kevyempi

Ruokatrendit muuttuvat jatkuvasti, ja tulevaisuuden ruoka voi olla yksilölle räätälöity ravintojuoma – "Onko ruokamme peräisin luonnosta vai laboratoriosta?"

Hittipastan tekijä Jenni Häyrinen kaipaa kauppaan nykyistä parempaa einesruokaa – "Markkinoilla olisi tilaus hyvälle einesruoalle, jota voi syödä ilman häpeää"

Oletko jo kokeillut porkkalaa? Se näyttää lohelta muttei olekaan

Raakakakku on ravinteikas vaihtoehto joulun kermakakulle – kun huomioit pari asiaa, komeus ei lässähdä vuoasta irrotettaessa

Liikennevaloja ruokapöytään vuonna 2020 – paprikat ovat vuoden vihanneksia

Jos perinteiset jouluruoat eivät innosta, aina voit paistaa aatoksi pitsan

Joulupöytään suolaisia silakoita, aivan kuten Paavomummon aikaan

"Ei mene puolta tuntia, etten ajattelisi joulua", Minttu Rauha sanoo – juhla syntyy ilman itkua ja tulee yli satavuotiaaseen puutaloon vähitellen

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.