Mustikkapullat

2,5 dl maitoa

25 g hiivaa

2 kananmunaa

0,75 tl suolaa

1 dl sokeria

2 tl kardemummaa

7-8 dl vehnäjauhoja

100 g margariinia

Täyte:

5 dl mustikoita

2 rkl perunajauhoja

0,75 dl sokeria

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita maidon joukkoon myös kananmuna, suola, sokeri ja kardemumma. Lisää jauhoja vähitellen. Alusta käsin. Lisää pehmeä margariini ja vehnäjauhoja tarpeen mukaan. Jatka alustamista, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Kohota noin puoli tuntia. Leivo taikinasta 20 pikkupullaa ja kohota ne. Soseuta puolet mustikoista ja sekoita loput mustikat sekä perunajauhot ja sokeri joukkoon. Paina lasilla kuoppa kohonneiden pullien päälle. Voitele reunat, pistele pohja haarukalla ja levitä täyte päälle. Kypsennä 225 asteessa 10-15 minuuttia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Laita kalaa myös kesäpöytään

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.