Näin eri oluilla voi maustaa ruokia

Kokkailu Olutta voi hyvin hyödyntää ruuanlaitossa. Alkon verkkosivuilla kerrotaan, että huurteinen sopii marinadeihin, kastikkeisiin ja pataruokien mausteeksi.

Kannattaa muistaa, että mitä vahvempi olut, sitä enemmän se antaa makua ruokaan.

Lager- ja ale-oluiden maltaisuus tuo ruualle makeutta, joka käy mainiosti yhteen muun muassa sienten tai sipulin kanssa.

Lagerit ja alet antavat ruokaan myös hedelmällisyyttä. Tämä sopii varsinkin grillikastikkeisiin ja kalojen haudutukseen.

Vehnäoluesta ruokalajit saavat happamuutta ja tuoreutta.

Tummat oluet puolestaan tukevoittavat ja karamellisoivat ruokaa. Tummilla oluilla ruokaan luodaan myös tyylikkään paahteinen aromi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Micke Forsström pyörittää kotipanimoa varastossa – "Vaimo kyllä ymmärtää harrastustani"