Nyrkkirieska

0,5 l kylmää vettä

50 g hiivaa

0,5 rkl suolaa

10 dl karkeita ohrajauhoja

2 dl vehnäjauhoja

voita jälkikäsittelyyn

Liota hiiva veteen. Lisää keskenään sekoitetut kuivat ainekset ja vaivaa taikinaa viitisen minuuttia.

Kumoa taikina jauhoiselle pöydälle ja jaa 4-5 osaan. Pyöritä osat huolella palloiksi ja kaulitse kahden sentin paksuisiksi kiekoiksi.

Pistele pintaan haarukalla reikiä ja paista heti 300-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15-18 minuuttia. Kieroilmauunissa riittää 12-15 minuuttia. Pintaan tulee kauniita ruskeita sävyjä.

Pane uunista otetut kuumat rieskat pyyheliinan alle, jolloin niiden rapea pinta hieman pehmenee.

Monet voitelevat leivät voilla tai penslaavat voi-vesi-seoksella.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.