Nyt tehdään kasvisruokaa!

Uunibataatit seesaminsiemenillä

(neljälle)

2–3 bataattia

1 dl oliiviöljyä

1–2 tl meri- tai himalajasuolaa

1 dl dijonsinappia

1 dl seesaminsiemeniä

1. Kuori bataatit ja pilko pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi siivuiksi.

2. Sekoita öljy, sinappi ja suola bataatteihin. Sirottele lopuksi seesaminsiemenet bataattien päälle. Paista uunissa 225 asteessa kunnes bataatit ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita.

 

Paistettu, marinoitu tofu

(neljälle)

400–500 g maustamatonta tofua

5–6 valkosipulin kynttä

1–2 tl chilihiutaleita

3–4 cm pala inkivääriä raastettuna

öljyä

0,5–1 dl tomaattipyrettä

1 tl suolaa

0,5 dl soijakastiketta

öljyä paistamiseen

1. Leikkaa tofu ohuiksi viipaleiksi. Paista runsaassa öljyssä, korkeassa lämpötilassa molemmilta puolilta, kunnes tofut ovat saaneet rapean pinnan.

2. Sekoita marinadiainekset kulhossa ja lisää paistettu tofu. Anna tofun marinoitua vähintään 10–15 minuuttia. Käytä tofu sellaisenaan tai lisää salaatteihin.

 

Uunimunakoisot

(neljälle)

1 munakoiso

1–2 kermajuustoviipaletta per munakoisopala

tomaattipyrettä

1 tuore basilikanlehti per munakoisoviipale

1. Viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleiden päälle ohut kerros tomaattipyreetä. Laita yksi basilikanlehti jokaiselle viipaleelle ja peitä juustoviipaleilla.

2. Paista uunissa 225 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin vaaleanruskean pinnan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Laita kalaa myös kesäpöytään

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Kuka keksii jännät kesämaut? Ammattilainen voi jo kyllästyä, joten todellinen asiantuntija kutsutaan apuun

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.