Nyt tehdään kasvisruokaa!

Uunibataatit seesaminsiemenillä

(neljälle)

2–3 bataattia

1 dl oliiviöljyä

1–2 tl meri- tai himalajasuolaa

1 dl dijonsinappia

1 dl seesaminsiemeniä

1. Kuori bataatit ja pilko pituussuunnassa noin sentin paksuisiksi siivuiksi.

2. Sekoita öljy, sinappi ja suola bataatteihin. Sirottele lopuksi seesaminsiemenet bataattien päälle. Paista uunissa 225 asteessa kunnes bataatit ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita.

 

Paistettu, marinoitu tofu

(neljälle)

400–500 g maustamatonta tofua

5–6 valkosipulin kynttä

1–2 tl chilihiutaleita

3–4 cm pala inkivääriä raastettuna

öljyä

0,5–1 dl tomaattipyrettä

1 tl suolaa

0,5 dl soijakastiketta

öljyä paistamiseen

1. Leikkaa tofu ohuiksi viipaleiksi. Paista runsaassa öljyssä, korkeassa lämpötilassa molemmilta puolilta, kunnes tofut ovat saaneet rapean pinnan.

2. Sekoita marinadiainekset kulhossa ja lisää paistettu tofu. Anna tofun marinoitua vähintään 10–15 minuuttia. Käytä tofu sellaisenaan tai lisää salaatteihin.

 

Uunimunakoisot

(neljälle)

1 munakoiso

1–2 kermajuustoviipaletta per munakoisopala

tomaattipyrettä

1 tuore basilikanlehti per munakoisoviipale

1. Viipaloi munakoiso noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleiden päälle ohut kerros tomaattipyreetä. Laita yksi basilikanlehti jokaiselle viipaleelle ja peitä juustoviipaleilla.

2. Paista uunissa 225 asteessa, kunnes juusto on sulanut ja saanut kauniin vaaleanruskean pinnan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.