Omenakiisseli

3 omenaa

5 dl omenatuoremehua

1 kanelitanko

0,5 tl vaniljasokeria

1,5 rkl perunajauhoja + vettä

Kuori ja paloittele omenat (kotimaisia ei tarvitse kuoria). Kiehauta mehu, kanelitanko ja vaniljasokeri. Lisää omenanpalat, keitä pehmeiksi. Ota kattila liedeltä ja lisää perunajauhovesi koko ajan sekoittaen. Kiehauta kiisseli (liedeltä pois, kun tulee yksi kupla). Kaada tarjoiluastiaan. Tee kiisselin päälle rouhe:

1 dl kaurahiutaleita

0,5 dl auringonkukansiemeniä

0,5 dl mantelirouhetta

1 rkl sokeria

30 g voita

Sekoita aineet, levitä leivinpaperille uunipellille. Paista +200 asteessa 5–10 min., kunnes saavat vähän väriä. Jäähdytä. Ripottele kiisselille.