Omenakiisseli

3 omenaa

5 dl omenatuoremehua

1 kanelitanko

0,5 tl vaniljasokeria

1,5 rkl perunajauhoja + vettä

Kuori ja paloittele omenat (kotimaisia ei tarvitse kuoria). Kiehauta mehu, kanelitanko ja vaniljasokeri. Lisää omenanpalat, keitä pehmeiksi. Ota kattila liedeltä ja lisää perunajauhovesi koko ajan sekoittaen. Kiehauta kiisseli (liedeltä pois, kun tulee yksi kupla). Kaada tarjoiluastiaan. Tee kiisselin päälle rouhe:

1 dl kaurahiutaleita

0,5 dl auringonkukansiemeniä

0,5 dl mantelirouhetta

1 rkl sokeria

30 g voita

Sekoita aineet, levitä leivinpaperille uunipellille. Paista +200 asteessa 5–10 min., kunnes saavat vähän väriä. Jäähdytä. Ripottele kiisselille.

Uusimmat

Ruoka

KASVISGRATIINI VÄLIMEREN TYYLIIN

MAUSTEINEN LINSSIKEITTO

FETA-KASVISMUNAKAS 2:LLE

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.