Omenapai

Taikina:

150 g margariinia

3 dl vehnäjauhoja

3 rkl sokeria

2 rkl vettä

Täyte:

4-5 omenaa

1 tl kanelia

1 prk maitorahkaa

2 munaa

1 dl kuohukermaa

1,5 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

Sekoita margariini, jauhot ja sokeri keskenään. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Ota taikinasta 2/3 ja levitä voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pane loppu taikina jääkaappiin.

Kuori ja lohko omenat ja levitä ne vuokaan. Ripottele kaneli pinnalle. Sekoita loput täytteen ainekset keskenään ja kaada omenalohkojen päälle.

Kaulitse loppu taikina levyksi ja nosta piiraan päälle. Siisti reunat ja sulje haarukan avulla tiiviiksi. Pistele haarukalla ja voitele munalla.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 min. Tarjoa vatkatun vaniljakastikkeen kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.