Panzanella

(6-8 annosta)

4 (150 g) viipaletta maalaisleipää (hiukan kuivahtanutta)

3-4 tomaattia tai 1,5 rasiaa kirsikkatomaatteja

1 punainen paprika

200 g mozzarellaa kuutioina

1,5 punasipulia puolirenkaina

0,5 dl kapriksia

puoli ruukkua basilikaa

Kastike:

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

4 rkl punaviinietikkaa

0,75 dl oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

Valmista ensin kastike ison salaattikulhon pohjalle: yhdistä kaikki ainekset.

Halkaise tomaatit ja paprika ja poista niistä siemenet. Kuutioi tomaatit, paprika, mozzarella ja leipäviipaleet. Lisää ne kastikkeeseen maustumaan yhdessä sipulin kanssa.

Hienonna basilikanlehdet karkeasti.

Yhdistä kaikki aineet keskenään ja anna maustua jääkaapissa hetkisen ennen tarjoilua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.