Parsakeitto

2 nippua vihreää parsaa

4 dl vettä

18 g kasvisfondia

1 rkl vehnäjauhoja

1 dl vaahdotettua kermaa

(2 rkl sherryä/madeiraa)

1 keltuainen

 

Poista parsoista kova kantaosa.

Katkaise osa nuppupäistä keitettäväksi erikseen keiton pinnalle.

Kuori parsat latvasta tyveen, jos tyviosa on puumaista.

Paloittele ja keitä vähässä vedessä viitisen minuuttia.

Soseuta samettimaiseksi tehosekoittimessa.

Suurusta ja lisää vettä, jotta tulee keitoksi.

Lisää kerma ja sherry, kuumenna.

Kaada keitto vispilöiden kuumennettuun kulhoon keltuaisen joukkoon.

Koristele kiehautetuilla parsankukinnoilla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.