Pekingin ankka kotiuunista

Kastike:

3 rkl luumusosetta (joulutortun täyte)

3 rkl Hoisin-kastiketta

1 rkl seesamöljyä

0,5 tl inkivääritahnaa

3 tl soijaa

0,5 tl aromisuolaa

Sekoita ainekset. Säädä makua ja rakennetta suolalla, vedellä ja sokerilla.

1 ankka ( n. 2 kg)

ankkakastiketta

Sulata pakasteankka hitaasti. Kuivaa se ja rutista selästä rinta kasaan niin että lintu litistyy reilusti. Poista perärauhanen. Varo, ettei nahkaan tule reikiä, kun irrotat sen lihoista. Voitele ankkakastikkeella nahka sisältä ja päältä.

Paahda 160-180 asteessa noin 1 tunti 45 minuuttia. Nosta lämpö 225 asteeseen paiston loppuvaiheessa, jos pinta sitä vaatii. Leikkaa ankka tarjolle linnun muotoon niin, että jokaiseen siivuun jää nahkaa.

Kata ankan lisäksi pöytään pieni kastikekulho, silputtua kevätsipulia ja pieniä lämmitettyjä tacolettusia. Tacon sisäpinta voidellaan kevyesti ankkakastikkeella, nostetaan sille ankkasiivuja ja sipulia ja kääritään tacon tapaan käsin nautittavaksi.

Uusimmat

Ruoka

MAUSTEISET LOHKOPERUNAT

Ravitsemustieteen professori: raakaravinto saattaa olla liian yksipuolista – "Se voi vaikuttaa lasten ja nuorten kasvuun ja kehittymiseen"

Luomu on "uusi musta" – luomun suosijoita pidetään hienostuneina ja varakkaina, kertoo tuore tutkimus

SOKERITON BANAANI- PANNUKAKKU

KASVISGRATIINI VÄLIMEREN TYYLIIN

MAUSTEINEN LINSSIKEITTO

FETA-KASVISMUNAKAS 2:LLE

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.