Pekingin ankka kotiuunista

Kastike:

3 rkl luumusosetta (joulutortun täyte)

3 rkl Hoisin-kastiketta

1 rkl seesamöljyä

0,5 tl inkivääritahnaa

3 tl soijaa

0,5 tl aromisuolaa

Sekoita ainekset. Säädä makua ja rakennetta suolalla, vedellä ja sokerilla.

1 ankka ( n. 2 kg)

ankkakastiketta

Sulata pakasteankka hitaasti. Kuivaa se ja rutista selästä rinta kasaan niin että lintu litistyy reilusti. Poista perärauhanen. Varo, ettei nahkaan tule reikiä, kun irrotat sen lihoista. Voitele ankkakastikkeella nahka sisältä ja päältä.

Paahda 160-180 asteessa noin 1 tunti 45 minuuttia. Nosta lämpö 225 asteeseen paiston loppuvaiheessa, jos pinta sitä vaatii. Leikkaa ankka tarjolle linnun muotoon niin, että jokaiseen siivuun jää nahkaa.

Kata ankan lisäksi pöytään pieni kastikekulho, silputtua kevätsipulia ja pieniä lämmitettyjä tacolettusia. Tacon sisäpinta voidellaan kevyesti ankkakastikkeella, nostetaan sille ankkasiivuja ja sipulia ja kääritään tacon tapaan käsin nautittavaksi.