Peruna-bataattisose Lämmin porkkanalisäke

500 g jauhoista perunaa

500 g bataattia

vettä

0,75 tl suolaa

juusto-ruokakermaa

Viipaloi bataatti, kuori ja paloittele. Kuori perunat ja viipaloi. Keitä viipaleita niukassa vedessä pehmeiksi, 5–10 minuuttia. Ota keitinliemi talteen. Survo esimerkiksi sähkövatkaimella. Lisää vähän keitinlientä ja kermaa, jotta soseesta tukee sopivaa. Käytä keitinliemi esimerkiksi jauhelihakeittoon.

porkkanoita

öljyä/voita

ruokakerma, pippurijuusto

Raasta porkkanat karkeaksi. Kuullota raastetta vähässä rasvassa. Lisää kermaa, mutta jätä koossapysyväksi. Hauduta pari minuuttia.

Uusimmat

Ruoka

Lehtosen helppo lihakeitto

Syksyinen jälkiruokamousse

Gluteeniton murotaikina

Viiliä, jogurttia, rahkaa itse – kohtuullisen helppoa mutta varaa aikaa

Hirssipuuro

Jugurttikastike salaatille Kanajauhelihapihvit

Kurkkukiusaus

Perunarieskat

Kookos-siemenleipä

Banaanipannarit, maidoton

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.