Perunasta on moneksi - kokeile perunapitsaa

Perunapitsa

500 g mahdollisimman hienoja vehnäjauhoja

3,5 dl vettä

7 g kuivahiivaa

10 g hienoa merisuolaa

10 g oliiviöljyä

muutama varhaisperuna

0,5–1 dl ranskankermaa

1–1,5 dl parmesaania raastettuna

palanen sinihomejuustoa

tuoretta timjamia

suolaa

mustapippuria

1. Laita uuni kuumenemaan niin kuumalle kuin mahdollista.

2. Sekoita merisuola pieneen osaan vettä.

3. Sekoita hiiva jauhoihin ja lisää valtaosa vedestä. Vaivaa taikinaa käsin 10 minuuttia.

4. Lisää taikinaan suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä jokunen minuutti.

5. Kohota taikinaa huoneenlämmössä tunti kostean keittiöpyyhkeen alla.

6. Levitä pitsataikina uunipellille ohueksi pohjaksi. Levitä pohjalle maltillinen kerros ranskankermaa.

7. Leikkaa perunat mahdollisimman ohuiksi siivuiksi ja levitä ne pitsalle.

8. Mausta suolalla, mustapippurilla ja tuoreilla timjaminlehdillä.

9. Ripottele pinnalle maun mukaan raastettua parmesaania ja murusteltua sinihomejuustoa.

10. Paista noin 5–10 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja juusto sulanutta.

Reseptit: Hanna Hurtta – Sesonkireseptit-kirja, Olli Sorjonen, Pizze-kirja