Perusohje risotolle

1 salottisipuli

4 dl italialaista risottoriisiä

1/2 dl oliiviöljyä

1/2 dl valkoviiniä

1 l liha- tai kasvislientä

1 dl parmesaaniraastetta

3 rkl voita

1 tl mustapippuria rouhittuna

Kuori, hienonna ja kuullota sipuli miedolla lämmöllä öljyssä paistinpannulla. Lisää riisi ja paista sekoittaen, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää joukkoon viini, sekoita ja imeytä. Lisää joukkoon kuumaa liha- tai kasvislientä muutama desi kerrallaan ja anna imeytyä rauhassa. Kypsennä miedolla lämmöllä. Risotto on kypsää, kun riisit ovat vielä hieman kovia ja rakenne löysähköä. Lisää joukkoon viimeisenä parmesaanijustoraaste ja voi. Risottoon voit lisätä esimerkiksi kanttarelleja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.