Pestogrillatut broileripalat

4 kpl maustamattomia broilerin rintaleikkeitä

50 g voita sulatettuna

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 rkl sitruunamehua

0,5 dl tomaattipestoa

0,5 tl suolaa

Kurkku-tomaattikastike:

400 g tuoretta kurkkua

2 tomaattia

1 prk (200 g) ruokajogurttia

1 prk (200 g) raejuustoa

2 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunapippuria

1-2 tl suolaa

0,5 dl persiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna

Leikkaa broileripaloihin syviä viiltoja. Yhdistä muut aineet ja kaada broilerien päälle. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Sekoita välillä, että maut tasaantuvat. Nosta broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Grillaa broilerit grillissä, paista muurinpohjapannulla tai kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Voitele välillä voi-pestoseoksella. Valmista kastike. Kuutioi kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Yhdistä muiden aineiden kanssa. Tarjoa kastiketta broilerin ja keitetyn riisin tai perunoiden kanssa. Tarkista lihan kypsyys ennen tarjoilua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.