Pestogrillatut broileripalat

4 kpl maustamattomia broilerin rintaleikkeitä

50 g voita sulatettuna

3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

2 rkl sitruunamehua

0,5 dl tomaattipestoa

0,5 tl suolaa

Kurkku-tomaattikastike:

400 g tuoretta kurkkua

2 tomaattia

1 prk (200 g) ruokajogurttia

1 prk (200 g) raejuustoa

2 rkl sitruunamehua

1 tl sitruunapippuria

1-2 tl suolaa

0,5 dl persiljaa tai ruohosipulia hienonnettuna

Leikkaa broileripaloihin syviä viiltoja. Yhdistä muut aineet ja kaada broilerien päälle. Anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai yön yli. Sekoita välillä, että maut tasaantuvat. Nosta broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Grillaa broilerit grillissä, paista muurinpohjapannulla tai kypsennä uunissa 200 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes liha on kypsää. Voitele välillä voi-pestoseoksella. Valmista kastike. Kuutioi kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Yhdistä muiden aineiden kanssa. Tarjoa kastiketta broilerin ja keitetyn riisin tai perunoiden kanssa. Tarkista lihan kypsyys ennen tarjoilua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

Laita kalaa myös kesäpöytään

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.