Pestohyrrät

2,5 dl vettä

25 g hiivaa

0,5 tl suolaa

1 tl sokeria

1 dl kaurahiutaleita

2 dl vehnäjauhoja

3-4 dl sämpyläjauhoja

2 rkl öljyä

Täyte:

n. 1 dl pestoa

100 g juustoraastetta

Voiteluun: kananmunaa

Murenna kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola, sokeri ja kaurahiutaleet.

Lisää jauhoja vähitellen samalla kädellä alustaen. Lisää lopuksi öljy. Alusta. Anna taikinan kohota.

Jaa taikina kahteen osaan ja kauli kummastakin palasta suorakaiteen muotoinen levy.

Levitä pesto levyille ja ripottele pinnalle juustoraaste. Rullaa ja leikkaa n. 2 cm:n paloja ja laita pellille leikkauspinta ylöspäin. Kohota.

Voitele kananmunalla ja paista 225-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

Vappu on tehty roseteista ja rieskarullista