Pitsaveneet

5 dl vettä

1 tl suolaa

50 g hiivaa

2 rkl pellavansiemenrouhetta

9 dl hiivaleipäjauhoja

0,5 dl rypsiöljyä

Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, suola, pellavansiemenrouhe ja jauhot. Sekoita taikinaksi ja lopuksi lisää rasva, jonka vaivaat taikinaan. Kohota. Leivo kohonneesta taikinasta pitkiä sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota, jonka jälkeen paista +225 asteessa noin 15 minuuttia.

Halkaise kypsät sämpylät. Voitele tomaattisoseella ja laita haluamasi täyte, esim. suikaloitua kinkkua, ananaspaloja, sinihomejuustoa ja pinnalle juustoraastetta. Laita pitsaveneet uuniin +250 asteeseen hetkeksi, jotta juusto sulaa ja saa hieman väriä. Paistamisen jälkeen ripottele pinnalle pitsamaustetta.