Porkkanaleipä

1,25 dl porkkanaraastetta

25 g hiivaa

2,5 dl vettä

1 tl suolaa

0,25 dl siirappia

1 dl piparkakkumaustetta

1 dl hasselpähkinärouhetta

n. 6 dl vehnäjauhoja

2 dl ruisjauhoja

0,25 dl öljyä

 

Raasta porkkanat raastimen pienimmällä terällä.

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää nesteeseen suola, siirappi, piparimauste ja porkkanaraaste.

Sekoita jauhot keskenään ja alusta ne taikinaan vähitellen.

Taikina saa jäädä löysähköksi.

Lisää lopuksi öljy.

Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia.

Voitele vuoka ja laita taikina vuokaan.

Kohota leipiä vielä liinan alla puoli tuntia.

Paista leipä uunin alaritilällä 175 asteessa 40–50 min.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.