Porkkanaleipä

1,25 dl porkkanaraastetta

25 g hiivaa

2,5 dl vettä

1 tl suolaa

0,25 dl siirappia

1 dl piparkakkumaustetta

1 dl hasselpähkinärouhetta

n. 6 dl vehnäjauhoja

2 dl ruisjauhoja

0,25 dl öljyä

 

Raasta porkkanat raastimen pienimmällä terällä.

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.

Lisää nesteeseen suola, siirappi, piparimauste ja porkkanaraaste.

Sekoita jauhot keskenään ja alusta ne taikinaan vähitellen.

Taikina saa jäädä löysähköksi.

Lisää lopuksi öljy.

Kohota taikinaa liinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia.

Voitele vuoka ja laita taikina vuokaan.

Kohota leipiä vielä liinan alla puoli tuntia.

Paista leipä uunin alaritilällä 175 asteessa 40–50 min.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Mikä oli Winston Churchillin lempijuoma? Entä miten Kekkosen joulupöytään saatiin viini? – Moni suuri valtiojohtaja oli hyvän juoman ystävä

Hehtaarin tontti tuottaa satoa myös naapureille ja suvulle – "Kun muutimme tänne, emme edes kuvitelleet tällaista elämää", Kaarina Suomalainen, 74, sanoo

Tuorejuusto tasapainottaa kirpeää raparperiä voitaikinaleivoksissa

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

Laita kalaa myös kesäpöytään

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.