Porkkanapiirakka

Pohja:

2 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl öljyä

2 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 dl vehnäjauhoja

3 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:

50 g sulatejuustoa (esim. olympia)

50 g voita tai margariinia

2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaneli, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja vehnäjauhot keskenään kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimella toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon öljy ja vehnäjauhoseos sekä lopuksi porkkanaraaste. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele halutessasi esim. puolukoilla tai punaherukoilla.

Uusimmat

Ruoka

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

KUNINKAAN LIHARULLAT

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.