Porkkanapiirakka

Pohja:

2 kananmunaa

2 dl sokeria

1 dl öljyä

2 tl kanelia

1 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

2 dl vehnäjauhoja

3 dl porkkanaraastetta

Kuorrutus:

50 g sulatejuustoa (esim. olympia)

50 g voita tai margariinia

2 dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Sekoita kaneli, vaniljasokeri, leivinjauhe, sooda ja vehnäjauhot keskenään kulhossa. Vatkaa sähkövatkaimella toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon öljy ja vehnäjauhoseos sekä lopuksi porkkanaraaste. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi. Levitä kuorrutus jäähtyneen pohjan päälle. Koristele halutessasi esim. puolukoilla tai punaherukoilla.