Porokeitto

1–2 sipulia

2–3 valkosipulin kynttä

2 porkkanaa

1 palsternakka

pala lanttua tai naurista

2 rkl öljyä

1 l vettä

150 g poron kylmäsavurouhetta

1 dl täysjyväohrasuurimoita

0,5 pkt Koskenlaskija kylmäsavuporo

roseepippuria myllystä

 

Kuullota peratut ja pienityt kasvikset öljyssä, lisää vesi ja pororouhe. Keitä kannella peitettynä 15 minuuttia. Lisää ohrasuurimot ja Koskenlaskija-juusto paloiteltuna. Keitä kunnes juusto on sulanut ja suurimot kypsiä (n. 10 minuuttia). Mausta roseepippurilla ja tarjoa leivän kera. Halutessasi voit korvata poron muullakin miedosti savustetulla lihalla. Tarkista lihan määrä sopivaksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.