Punajuuria ja vuohenjuustoa

500 g punajuuria

1 rkl rypsiöljyä

suolaa ja pippuria

1 dl hunajaa

vuohenjuustoa

Kuori ja puolita punajuuret.

Sekoita öljy, mausteet ja hunaja punajuuriin ja laita ne uunivuokaan.

Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia.

Leikkaa vuohenjuustosta 0,5 cm paksuisia viipaleita ja aseta ne punajuurien päälle.

Paista hetki grillivastuksella, jotta juusto saa vähän väriä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Laita kalaa myös kesäpöytään

Alkukesän herkun saaminen myyntiin vaatii perunanviljelijältä paljon aikaa ja vaivaa – "Moni ei tiedä, miten kova työ uusien perunoiden kasvattamisessa on", Markku Santamäki, 59, sanoo

"Lippujuhlan aterialle sopisi Mannerheim-teema" – Keittiömestari Jaakko Sauvola, 40, ehdottaa juhlapöydän herkuiksi tartaria, kuhaa ja punssikakkua

Trendiherkut tarjoavat helpotusta kaukokaipuuseen – katso reseptit poke bowliin, focacciaan, dalgona-kahviin ja shakshukaan

Strömsöstä tuttu mestarikokki Michael Björklund kehottaa olemaan ylpeä Suomen nuoresta ruokakulttuurista – Hän toivoo, etteivät ketjuruokalat jyrää pikkuravintoloita alleen: "Helmet alkavat olla harvassa"

Kuka keksii jännät kesämaut? Ammattilainen voi jo kyllästyä, joten todellinen asiantuntija kutsutaan apuun

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.