Punajuuripatee

5-6 punajuurta (n. 600 g)

3 sipulia

1-2 rkl öljyä

5 munaa

1 dl ruokakermaa

150 g sinihomejuustoa

0,5 tl mustapippuria

1 tl kirveliä

0,5 tl suolaa

Keitä punajuuret kypsiksi ja kuori. Hienonna sipulit ja kuullota niitä hetki paistinpannulla. Soseuta punajuuret monitoimikoneella (tai sauvasekoittimella). Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita hyvin. Kaada seos voideltuun 1,5 litran vuokaan. Nosta vuoka uunipannulle, jossa on vettä. Kypsennä vesihauteessa 150 asteessa noin 1,5 tuntia. Kumoa vähän jäähtyneenä tarjoiluvadille. Tarjoa kylmänä tai lämpimänä esim. broilerin lisäkkeenä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.