Punajuurisosekeitto

1 l punajuuria lohkottuna

1,5 dl sipulia hienonnettuna

1,5 dl omenoita kuutioituna

1 valkosipulinkynsi

1 kasvisliemikuutio

1 l vettä

125 g sinihomejuuston makuista sulatejuustoa

1 tl kuivattua timjamia

0,25 tl rouhittua mustapippuria

Kumoa kuoritut ja paloitellut punajuuret, sipulit, omenat ja valkosipulinkynsi sekä kasvisliemikuutio kattilaan. Mittaa joukkoon vesi.

Keitä kannen alla, kunnes punajuuret ovat pehmeitä eli reilu puoli tuntia.

Soseuta pehmenneet kasvikset sauvasekoittimella ja lisää joukkoon sulatejuusto. Mausta keitto timjamilla ja mustapippurilla. Anna keiton hautua kannen alla vielä 5 minuuttia. Tarkista maku.

Tarjoa keiton kera lämpimiä rukiisia juustoleipiä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.