Purjo-perunasosekeitto

9 dl vettä

2 kasvisliemikuutiota

2 purjoa

6 perunaa

1 sipuli

1 dl kermaa

0,5 tl valkopippuria

4 viherpippuria

Kiehauta vesi ja liota joukkoon liemikuutiot. Leikkaa purjon vihrein osa talteen koristeeksi. Leikkaa vaalea osa renkaiksi kasvisliemeen.

Kuori ja suikaloi perunat joukkoon, kuori sipuli ja lisää renkaina joukkoon. Keitä keittoa noin puoli tuntia ja soseuta se sauvavatkaimella.

Kuumenna ruoka uudestaan ja kaada kerma keittoon. Mausta sosekeitto valkopippurilla ja hienonnetulla viherpippurilla. Suolaa keitto tuskin tarvitsee, sitä tulee riittävästi kasvisliemestä.

Silppua keiton pinnalle runsaasti vihreää osaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.