Ranskalainen ratatouille

1-3 kesäkurpitsaa

1-2 munakoisoa

2 punaista paprikaa

runsaasti punaisia täysin kypsiä tomaatteja

2-4 sipulia

valkosipulia tuoreena maun mukaan

oliiviöljyä

suolaa, mustapippuria

oreganoa, timjamia

basilikaa, myös tuoreena

Leikkaa munakoiso, kesäkurpitsat, paprikat ja sipulit paksuhkoiksi viipaleiksi. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Käytä pehmenneitä kypsiä tomaatteja ja niitä saa olla todella reilusti. Kuumenna runsaasti oliiviöljyä padassa ja kuullota siinä sipuliviipaleita. Lisää munakoiso-, kesäkurpitsa- ja paprikaviipaleet ja sekoita hellästi kauhalla, etteivät kasvikset pala pohjaan.

Kypsennä kasviksia omassa nesteessään kymmenisen minuuttia. Lisää valkosipuli ja tomaattilohkot sekä suola ja pippuri. Keitä ratatouillea miedolla lämmöllä noin yksi tunti, jos haluat syvemmän maun.

Lisää loppuvaiheessa kuivattua oreganoa, timjamia ja basilikaa ja aivan lopuksi runsaasti tuoretta basilikaa.

Uusimmat

Ruoka

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

KUNINKAAN LIHARULLAT

FENKOLI-MAISSIKEITTO

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.