Rapujen keitto-ohje

5 l vettä (isoille litra lisää)

punttia kruunutilliä

1,5 dl karkeaa merisuolaa

5 palaa sokeria

1 pullo olutta

Keitä pätkitystä tillistä, sokerista ja suolasta liemeä noin 10 minuuttia. Poista nuori rehevä tilli. Kruunutilli saa jäädä. Lisää puolikas pullo olutta.

Lisää rapuja 10 kappaleen erissä. Odota kunnes vesi kiehuu uudelleen ja lisää uusi erä. Keitä viimeisen erän lisäämisen jälkeen 8- 9 minuuttia. Liian kauan keitettäessä liha sitkistyy.

Valmistele rapujen kiehuessa jäähdytysastia. Pane loput tuoreet kruunutillit pohjalle. Nostele keitetyt ravut niiden päälle. Kaada lopuksi keitinliemi ja loput oluesta. Lisää pari ruokalusikallista konjakkia ja anna jäähtyä kylmässä 6-12 tuntia.

Valuta ravut ennen esillepanoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.