Ratatouille

2 porkkanaa

2 lehtisellerin vartta

2-3 sipulia

4-6 valkosipulinkynttä

1 kesäkurpitsa

1 munakoiso

2 paprikaa

10 tomaattia

(2-3 dl herneitä)

3 rkl öljyä

mustapippuria

yrttisuolaa

tuoretta basilikaa

tuoretta oreganoa

Kuori ja pilko kasvikset reiluiksi paloiksi. Kuumenna öljy isossa kattilassa tai muurikassa.

Lisää pilkotut porkkanat, sellerinvarret ja sipulit. Kuullota hetki ja lisää pilkotut kesäkurpitsa- ja munakoisopalat.

Lisää kuutioidut paprikat ja tomaatit. Kypsennä kasvispataa 15 minuuttia välillä sekoittaen.

Lisää herneet ja mausta. Jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia.

Lisää lopuksi reilusti tuoreita yrttejä. Tarjoa sellaisenaan tuoreen leivän kanssa tai lihan lisäkkeenä.

Uusimmat

Ruoka

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

KUNINKAAN LIHARULLAT

FENKOLI-MAISSIKEITTO

Laskiaispullia myydään nyt valtavaa tahtia – hurjaan vauhtiin on looginen selitys

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.