Ravintoarvoiltaan erinomainen mansikka maistuu salaatissa

Mansikka kypsyi tänä vuonna etuajassa, ja punaisesta herkusta on saatu nauttia jo monta viikkoa.

Marjakojusta mukaan ostettu tuokkonen on hieno kesäherkku sellaisenaan, mutta se taipuu myös keittiössä moneksi. Mansikan maku sopii niin suolaisen ruoan rinnalle kuin raikkaaseen välipalaan.

Makeissa leivonnaisissa marjalla on klassikon asema.

Salaatti on helppo koota vaikkapa piknikillä tai mökillä erilaisista yrteistä ja salaatinlehdistä, mansikasta ja leipäjuustosta. Mansikan maku sopii yhtä lailla muidenkin suolaisten juustojen kuten fetan ja halloumin pariksi.

Mansikan makua voi syventää lisäämällä myös salaatinkastikkeeseen mansikan mehua.

Mansikka-yrttisalaatti

4 hengelle

70 g basilikaa

70 g tuoretta pinaattia

70 g rucolaa

70 g vuonankaalia

400 g leipäjuustoa

250 g mansikoita

1. Sekoita salaatit ja yrtit keskenään. Kuutioi leipäjuusto, puolita mansikat ja lisää ne salaattiin.

2. Lisää haluamasi salaatinkastike ja tarjoile.

Mansikkainen salaatinkastike

4 hengen salaatille

 

0,5 dl oliiviöljyä

1 rkl omenaviinietikkaa

0,5 tl suolaa

1 tl sokeria

ripaus mustapippuria

250 g mansikoita

1. Survo mansikoita hieman ja kiehuta niitä kattilassa, kunnes mehu irtoaa hyvin. Siivilöi mansikat. Mehua irtoaa noin viisi ruokalusikallista.

2. Sekoita öljy, etikka, suola, sokeri ja pippuri hyvin keskenään. Lisää mansikkamehu.

C-vitamiinia paljon, energiaa vähän

Mansikka on ravintoarvoiltaan loistavaa kesänaposteltavaa:

Energiaa: 45 kcal / 100 g

Sokeria: 7,0 g / 100 g, josta fruktoosia 3,0 ja glukoosia 2,6 g

Kuitua: 1,9 g / 100 g

Kalsiumia: 21,0 mg / 100 g

Kaliumia 190 mg / 100 g

C-vitamiinia: 45,6 mg / 100 g

Lähde:

Fineli

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Mansikkaa myydään taas Savon radan junissa

Mansikka-aika alkaa: 6 vinkkiä pakastamiseen