Rosolli

3-4 keitettyä perunaa

3-4 etikkapunajuurta

2-3 keitettyä porkkanaa

2-3 sipulia

1-2 omenaa

2-3 suolakurkkua

Kastike:

1 dl erikoiskermaa

1 tl sokeria

1 rkl väkiviinaetikkaa

Kuori ja kuutioi perunat, etikkapunajuuret ja porkkanat. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori omenat ja poista siemenkodat sekä kuutio (juuri ennen ainesten sekoittamista). Sekoita ainekset keskenään.

Lisää kermaan etikka ja sokeri, vatkaa vaahdoksi. Etikka tekee vaahdosta lujarakenteisen, eikä kerma juoksetu.

Voit korvata kerman myös 2 dl kermaviilillä, jolloin saat kevyemmän version kastikkeesta.

Uusimmat

Ruoka

BROILERI-KASVISKEITTO

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

KUNINKAAN LIHARULLAT

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.