Ruokavihje: Kinkku–sienikastike pastalle

100 g kinkkusuikaleita

200 g tuoreita herkkusieniä tai tatteja tai kantarelleja

150 g purjoa

(100 g kesäkurpitsaa)

1 rkl öljyä

1 dl vettä

0,5 liha- tai kasvisliemikuutiosta

1–2 dl ruokakermaa

0,5 tl timjamia

mustapippuria myllystä

 

Puhdista ja viipaloi sienet. Hienonna purjo (ja kesäkurpitsa) ohuiksi suikaleiksi.

Kuullota kasvikset öljyssä paistinpannulla, lisää sienet.

Paista miedolla lämmöllä kunnes sienien oma neste on haihtunut.

Lisää pannulle kinkkusuikaleet. Lisää vesi ja liemikuutio. Mausta timjamilla ja mustapippurirouheella.

Lisää kerma. Anna kiehua hiljalleen muutamia minuutteja.

Tarkista maku.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.