Ruokavihje: Sitruunavaahto

1,5 dl sitruunamehua

(n. 4 sitruunaa)

1 dl omenamehua

1,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

5 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

Purista sitruunoista mehu.

Kuumenna omenamehusta puolet (0,5 dl) ja liuota siihen sokeri.

Purista liivatelehdet kuivaksi ja liuota ne kuumaan omenamehuun.

Lisää sitruunamehu ja vaniljasokeri.

Pane seos jääkaappiin kylmenemään.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Vatkaa jääkaapissa ollut kylmä seos kuohkeaksi sähkövatkaimella, kunnes vaahto alkaa hyytyä.

Nostele joukkoon kermavaahto.

Jaa seos jälkiruokakulhoihin.

Anna viiletä kunnolla jääkaapissa ennen tarjoilua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.