Ruokavihje: Vadelmasuklaavanukas

50 g voita

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 kananmunaa

1 dl sokeria

0,5 dl vehnäjauhoja

3 dl pakastevadelmia

 

Tarjoiluun: vaniljakastiketta tai – jäätelöä

Sulata voi. Sekoita voisulaan kaakaojauhe. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää voisula ja nostele kevyesti sekaisin. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voitele kuusi uuninkestävää kuppia tai pientä vuokaa. Nostele vuokien pohjalle pakastevadelmia ja kaada marjojen päälle suklaataikinaa. Kypsennä uunissa 175 asteessa 10–12 minuuttia, kunnes paistoksen pinta tuntuu kiinteältä. Leivos saa jäädä sisältä valuvaksi. Anna jäähtyä hetki. Tarjoile vatkatun vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.