Ruokavihje: Vadelmasuklaavanukas

50 g voita

4 rkl tummaa kaakaojauhetta

2 kananmunaa

1 dl sokeria

0,5 dl vehnäjauhoja

3 dl pakastevadelmia

 

Tarjoiluun: vaniljakastiketta tai – jäätelöä

Sulata voi. Sekoita voisulaan kaakaojauhe. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää voisula ja nostele kevyesti sekaisin. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Voitele kuusi uuninkestävää kuppia tai pientä vuokaa. Nostele vuokien pohjalle pakastevadelmia ja kaada marjojen päälle suklaataikinaa. Kypsennä uunissa 175 asteessa 10–12 minuuttia, kunnes paistoksen pinta tuntuu kiinteältä. Leivos saa jäädä sisältä valuvaksi. Anna jäähtyä hetki. Tarjoile vatkatun vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kanssa.

Uusimmat

Ruoka

HALLOUMSALAATTI

BATAATTIKIEKOT

LOHIHYRRÄT

BROILERI-NUUDELISALAATTI

Tänään vietetään kansallista kalakeittopäivää, testaa tunnistatko kotimaiset kalat

JOGURTTIMARINOITU BROILERI

KALAPIIRAKKA

CREME VANILLE -TORTTU

KUNINKAAN LIHARULLAT

FENKOLI-MAISSIKEITTO

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.