Ruokavihje

Kookos-linssikeitto

 

1½ pun. linssejä

1 rkl öljyä

½ sipuli

1–2 valkosipulin kynttä

1 tl currya

ripaus cayenne- ja mustapippuria

ripaus kanelia ja kardemummaa

5 dl vettä

½ tlk tomaattimurskaa

1 laakerinlehti

1 dl kookosmaitoa

1 tl sokeria

½ tl suolaa

1 tl sitruunamehua

Hienonna sipulit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää mausteet ja sekoittele hetki. Lisää vesi, tomaattimurska laakerinlehti ja huuhdotut linssit. Keitä kypsäksi n. 20 min. Kypsyessään linssit muuttuvat kellertäviksi. Poista laakerinlehti. Soseuta keitto. Lisää loput aineet ja tarkista maku. Kuumenna ja lisää vettä tarvittaessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.