Sampivartaat

2 nahatonta sampifilettä

seesaminsiemeniä

kirveliä

4 uuniperunaa

2 punaista paprikaa

1 keltuainen

suolaa

pippuria

oliiviöljyä

Lohko uuniperunat veneen muotoon ja mausta suolalla, pippurilla ja öljyllä. Paahda niitä 180-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Lohko paprikat, voitele öljyllä ja paahda 180-asteessa 10 minuuttia.

Mausta sampifileet suolalla ja pippurilla ja anna vetäytyä lämpimässä 20 minuuttia.

Suikaloi sampifilee reiluiksi paloiksi ja pujota varrastikkuihin kauniisti ässän muotoon.

Voitele sampiässät kevyesti keltuaisella, pyörittele siemenissä ja hienonnetussa kirvelissä.

Kypsennä vartaita noin 225-asteisessa uunissa viisi minuuttia.

Dippikastike:

1 dl kermaviiliä

piparjuuritahnaa

hienonnettua kirveliä

suolaa

sokeria

Sekoita ainekset maun mukaan keskenään ja anna maustua vähintään kaksi tuntia jääkaapissa.