Savukala-papusalaatti

4-6 annosta

n. 200 g savukalaa esim. savustettua lahnaa, siikaa tai silakkaa

3 perunaa

1 tlk vedessä säilöttyjä valkoisia papuja tai vastaava määrä itse keitettyjä

2 grillattua paprikaa liemessä

100 g vihreitä papuja (tuoreita, pakastettuja tai tölkistä)

2 rkl vihreitä oliiveja

3 rkl sipulirenkaita

1 nippu ruohosipulia

1 nippu persiljaa

Kastike:

6 rkl oliiviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

1/2 tl Dijon-sinappia

suolaa

mustapippuria

Keitä perunat ja keittämättömät pavut kukin erikseen kypsiksi. Valuta pavut kuiviksi.

Poista savukalasta ruodot ja paloittele kala sopiviksi paloiksi.

Sekoita kastike ainekset rajusti ravistamalla.

Kuori ja kuutioi perunat jäähtyneinä ja laita ne kulhoon. Kaada perunoiden ja papujen päälle kastike ja sekoita.

Leikkaa grillatut paprikat pieniksi palasiksi ja sekoita salaattiin. Lisää vihreät pavut, oliivit, kalapalat ja sipulirenkaat sekoittaen salaattiin. Leikkaa saksilla ruohosipuli ja persilja mukaan salaattiin.

Anna salaatin maustua kylmässä noin tunnin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Jos lapsi toivoo, Anna-Charlotta Rask,36, muuttaa kodin vaikka tietyömaaksi – hyvillä synttäreillä toteutuu kolme asiaa

Miedon makuinen kesäkurpitsa taipuu moneksi – sillä voi mehevöittää vaikka kakun

Mikä oli Winston Churchillin lempijuoma? Entä miten Kekkosen joulupöytään saatiin viini? – Moni suuri valtiojohtaja oli hyvän juoman ystävä

Hehtaarin tontti tuottaa satoa myös naapureille ja suvulle – "Kun muutimme tänne, emme edes kuvitelleet tällaista elämää", Kaarina Suomalainen, 74, sanoo

Tuorejuusto tasapainottaa kirpeää raparperiä voitaikinaleivoksissa

Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo

Syötkö täytekakkua hopea- vai muovilusikalla? "Ruokailunautintoon vaikuttaa moni muukin asia kuin tekninen osaaminen", sanoo molekyyligastronomiaan perehtynyt professori Anu Hopia

Myös mansikkapellolla voi olla Koronaa – "Ei tarvitse nimeä pelätä"

Janne Kaartisen, 52, voi tilata juhliin ja palavereihin laittamaan ruokaa – "Olen tietyllä tapaa ohjelmanumero"

Louhisaaren juoma sopii helteen helpottajaksi

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.