Savukalakeitto

4–5 perunaa

1 sipuli

0,5 purjoa (valkea osa)

pala selleriä tai palsternakkaa

1 keltainen paprika

7 dl vettä

1 kalaliemikuutio tai 2 rkl -fondia

1 vaalea leipäviipale

200 g kylmäsavulohta tai graavattua lohta, siikaa

1 dl ruoka- tai soijakermaa

2 rkl tuoretta tilliä

Kuori perunat ja selleri tai palsternakka, pieni sipuli ja purjo ja laita kattilaan.

Lisää päälle vesi ja liemikuutio.

Keitä kypsäksi.

Lisää leipäviipale, anna se pehmentyä.

Soseuta keitto.

Mausta kermalla ja tillillä.

Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi.

Jaa kala lautasille ja annostele päälle kuuma keitto.

Tarjoa lisänä ruisleipää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.