Savukalakeitto

8 dl kalalientä

4 isoa perunaa

1 pss keittojuureksia (pakaste)

0,25 tl mustapippurirouhetta

2 dl ruodotonta savukalaa tai tuoretta kalaa

(0,5-1 dl ruokakermaa tai noin 50 g sulatejuustoa)

suolaa

tilli- tai ruohosipulisilppua

Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi. Kuori ja paloittele perunat.

Keitä perunalohkoja noin 10 minuuttia kalaliemessä. Lisää keittojuurekset ja kypsennä vielä noin 10 minuuttia.

Mausta pippurilla. Lisää savukala paloina ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista suola. Lisää tilliä tai ruohosipulia.

Voit käyttää savukalakeiton viimeistelyyn ruokakermaa tai sulatejuustoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Ruoka

Joulupöytään suolaisia silakoita, aivan kuten Paavomummon aikaan

"Ei mene puolta tuntia, etten ajattelisi joulua", Minttu Rauha sanoo – juhla syntyy ilman itkua ja tulee yli satavuotiaaseen puutaloon vähitellen

Kalkkuna ei ole vielä Suomessa yhtä suosittua kuin Keski-Euroopassa, mutta sen käyttö lisääntyy – kalkkunaruoat sopivat esimerkiksi joulun välipäiviin, katso reseptit

Puolukasta toivotaan elintasosairauden kaatajaa – ota punainen marja osaksi ruokavaliotasi ja kokeile vaikkapa puolukkajäädykettä, katso reseptit

Suomalaisten rakkaus oranssiin palleroon jatkuu – Espanjan ennätyssato näkynee hinnassa

Kommentti: Seura on paras mauste, ripottele sitä ympärillesi

Moni yksin asuva syö yksipuolisesti tai jättää ruoan väliin – "Huomasin pian, että jos ei nauti kunnollista ateriaa, tulee naposteltua koko illan ajan"

Kuuluuko ananas pitsaan -ikuisuuskysymys näyttää ratkenneen – data kertoo suomalaisten suosimat pitsatäytteet

Mehevä ja täyteläinen kakku ansaitsee paraatipaikan vaikkapa isänpäivän kahvipöydässä

Kuivakakku on mainettaan mehevämpi – Myös siihen sopii täyte, katso reseptit

Savon Sanomien uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.